Objavljen konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu „Naša radost“

SMEDEREVO, 20 mart 2024 – Predškolska ustanova „Naša radost“ Smederevo raspisala je konkurs za prijem dece za radnu 2024/2025. godinu. Prijava za upis podnosi se elektronski na portalu eUprava putem usluge eVrtić.

Elektronska prijava za upis za celodnevni boravak u trajanju od 11 časova vaspitne grupe: jaslice, vrtić i pripremni predškolski program u celodnevnom trajanju (deca rođena  od 01.3.2018. do 28.2.2019. godine) vršiće se od 1.4. do 19.4.2024. godine.

Prijava se može podneti  samostalno isključivo preko portala eUprave ukoliko već imate kreiran nalog a u suprotnom neophodna je prethodna  registracija.

Elektronska prijava za upis radi pohađanja Pripremnog predškolskog programa u objektima u gradu i u objektu „Poletarac“ u Osipaonici i objektu „Čarolija“ u Radincu u trajanju od četiri sata za radnu 2024/2025. godinu, vršiće se u prvom upisnom roku od 1.4. do 19.4.2024. godine, i u drugom upisnom roku od 19.8. do 23.8.2024. godine, lično u prostorijama objekta „Hajdi“ ul. Vojvode Mišića br.4.

Izuzetno, roditelji/drugi zakonski zastupnici dece mogu lično od 15.4. do 19.4.2024. godine, u sedištu Ustanove u Ulici Vojvode Mišića br. 4, Smederevo, da popune prijavu u periodu od 9 do 14 časova.

Upis radi pohađanja Pripremnog predškolskog programa u trajanju od četiri sata u seoskim mesnim zajednicama vršiće se u periodu od 27.5. do 31.5.2024. godine, neposrednim popunjavanjem prijave kod vaspitača u prostorijama škole.

Zahtev za premeštaj dece iz jednog objekta u drugi, dostaviti skenirano putem mejla upisvrticsd@gmail.com u periodu od 1.4. do 19.4.2024. godine, preuzimanjem i popunjavanjem zahteva koji se nalazi na sajtu ustanove https://nasaradost.org.rs/ ili dostaviti lično u Ustanovu u periodu 15.4. do 19.4.2024. godine.

Takođe, dodatnu relevantnu dokumentaciju za samohrane roditelje, decu sa smetnjama u razvoju, decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite i dr., kao i za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije, a kojom se dokazuje navedeni status neophodno  je skenirati ili fotografisati i poslati na mejl upisvrticsd@gmail.com .

Odluku o prijemu dece donosi Konkursna komisija koju imenuje direktor Ustanove. Rezultati Konkursa biće objavljeni na oglasnim tablama svih objekata Ustanove i na sajtu Ustanove dana 21.5.2024. godine. Liste primljene dece i dece koja nisu primljena sadrži sledeći podatak:  delovodni broj podnetog zahteva u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Ako roditelj, staratelj ili hranitelj deteta nije zadovoljan načinom bodovanja, podnosi pisani prigovor Komisiji za upis najkasnije u roku od 8 dana od dana isticanja liste. Komisija za upis je dužna da pisanim putem odgovori najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema prigovora.

Prijave i dokumentacija dostavljena pre 01.04.2024. godine, kao i nakon konkursnog roka 19.04.2024. godine, neće se uzeti u razmatranje.

Od 10.6. do 27.6.2024. godine, budući korisnici usluga će sklapati Ugovor o korišćenju usluga Predškolske ustanove “Naša radost“ Smederevo prema rasporedu koji će naknadno biti istaknut. Ukoliko roditelj/drugi zakonski zastupnik ne sklopi Ugovor o korišćenju usluga u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ Smederevo do 27. juna 2024. godine, smatraće se da odustaju od upisa deteta u Predškolsku ustanovu “Naša radost”Smederevo.


Predškolska ustanova „Naša radost“ takođe obaveštava  za upis dece radi pohađanja pripremnog predškolskog programa u trajanju od četiri sata, za radnu 2024/2025. Godinu.

Obaveštavaju roditelje/druge zakonske zastupnike, čija su deca rođena u periodu od 1.3.2018. do 28.2.2019. godine, da će se upis dece radi pohađanja pripremnog predškolskog programa u trajanju od četiri sata za radnu 2024/2025. godinu za objekte koji se nalaze u gradu kao i objektu „Poletarac“ u Osipaonici i objektu „Čarolija“ u Radinca, vršiti elektronskim putem na portalu eUprava putem usluge eVrtiću u prvom upisnom roku od 1.4. do 19.4.2024. godine u drugom upisnom roku od 19.8. do 23.0.2024. godine, lično u objektu„Hajdi“ u Ulici Vojvode Mišića br. 4 u Smederevu.

Izuzetno, roditelji/drugi zakonski zastupnici dece mogu lično da popune prijavu od 15.4. do 19.4.2024. godine, u sedištu ustanove u Ulici Vojvode Mišića br. 4 u Smederevu u periodu od 9 do 14 časova.

Roditelji iz seoskih mesnih zajednica upisivaće decu u prostorijama škole u periodu od 27.5. do 3105.2024. godine popunjavanjem prijave kod vaspitača.


Objavljeno je i koja je to neophodna dokumentacija priliko prijavljivanja za upis dece za radnu 2024/2025 godinu.

Prijava za upis dece za radnu 2024/2025. godinu, vršiće se isključivo elektronski na portalu eUprava putem usluge eVrtić.

Dokumentaciju roditelji/drugi zakonski zastupnici dece dostavljaju putem mejla upisvrticsd@gmail.com na taj način što će istu skenirati ili fotografisati:

Roditelji/drugi zakonski zastupnici dece prilikom neposrednog upisa, kao i roditelji/drugi zakonski zastupnici dece iz društveno osetljivih grupa koji su popunili elektronsku upisnicu, dužni u da dostave sledeću dokumentaciju putem imejla upisvrticsd@gmail.com:

  1. za korisnike materijalnog obezbeđenja – rešenje Centra za socijalni rad ili potvrdu da porodica ostvaruje neki oblik socijalne zaštite (pravo na materijalno obezbeđenje porodice);
  2. za decu bez roditeljskog staranja dostaviti potvrdu ili rešenje nadležnog organa;
  3. za decu sa smetnjama u razvoju mišljenje interresorne komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu;
  4. roditelji koji samostalno vrše roditeljsko pravo ili samohrani roditelji: pravosnažnu sudsku presudu ili rešenje o samostalnom vršenju roditeljskog prava i izvod iz matične knjige rođenih ukoliko nije utvrđeno očinstvo; umrlica za drugog roditelja ili rešenje nadležnog organa o proglašenju nestalog lica za umrlo;
  5. za ostale osetljive kategorije – rešenje ili preporuka Centra za socijalni rad da je porodica pod određenom vrstom rizika
  6. za decu teško obolelih roditelja ili je dete u porodici teško obolelo ili ima smetnje u psihofizičkom razvoju dostaviti Rešenje o invalidnosti ili medicinsku dokumentaciju o bolesti roditelja odnosno mišljenje interresorne komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu ili lekarsku dokumentaciju;
  7. za ratne vojne invalide dostaviti rešenje o potvrđivanju statusa ratnog vojnog invalida
  8. za studente dostaviti potvrdu o statusu redovnog studenta za tekuću godinu;
  9. za roditelje koji imaju status izbeglih i prognanih lica dostaviti potvrdu ili rešenje o statusu raseljenog ili prognanog lica;
  10. za roditelje zaposlene u inostranstvu: dostaviti potvrdu o zaposlenju ili ugovor o radu koje je overio ovlašćeni sudski tumač;
  11. za vlasnike firmi: izvod iz registra privrednog subjekta (APR);
  12. za umetnike: rešenje iz Poreske uprave  o utvrđenoj osnovici, potvrda iz PIO fonda ili potvrda iz Udruženja umetnika;
  13. za poljoprivrednike: potvrda o registrovanom poljoprivrednom gazdinstvu;
  14. za penzionere: dostaviti rešenje Fonda PIO
  15. za lica na odsluženju kazne zatvora: dostaviti potvrdu kazneno-popravne ustanove (ukoliko se radi o ustanovi u drugoj državi potvrdu overava ovlašćeni sudski tumač)
  16. za roditelje koji nisu državljani Republike Srbije dostaviti odgovarajuću dokumentaciju.

Izuzetno, roditelji/drugi zakonski zastupnici dece mogu lično od 15.4. do 19.4.2024. godine u periodu od 9 do 14 časova, u sedištu Ustanove  u Ulici Vojvode Mišića br. 4, Smederevo, popuniti prijavu i dostaviti svu navedenu dokumentaciju.

Za ostale zaposlene roditelje koji nisu saglasni da ustanova po službenoj dužnosti utvrdi radnopravni status potrebno je da dostave: popunjenu prijavu za upis deteta, potvrdu PIO fonda o radnopravnom statusu, kopiju lične karte ili očitane lične karte roditelja kao i izvod iz matične knjige rođenih za dete original ili overenu fotokopiju.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!