“Faces“ – izložba umetničkog nakita Marije Narandžić

SMEDEREVO, 8. mart 2024 – Povodom Međunarodnog dana žena danas će u Galeriji smederevskog Centra za kulturu biti otvorena izložba umetničkog nakita Marije Narandžić pod nazivom “Faces“.

Kolekcija nakita “Faces“, kako se navodi u najavi izložbe, predstavlja duboko introspektivno delo koje se bavi složenim procesom samospoznaje kroz prizmu interpersonalnih odnosa. Ova dela odražavaju slojevitost ljudske prirode, težinu susreta koji oblikuju našu unutrašnjost, težinu odnosa koji nas testiraju i u krajnjem ishodu, transformišu. Lica nisu samo estetski prikazi, već simbolične reprezentacije karakteristika i emocionalnih stanja ljudi koji su ostavili značajan utisak na autora.

Marija Narandžić je rođena u Boru 1993. godine, master titulu stekla je na Odeljenju istorije umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu 2019. godine, a od tada živi i radi u Smederevu. Nakitom se bavi od 2010. godine, a izradom nakita od metala od 2013. Sam početak je bio heklani nakit, da bi kasnije kroz tehnike gline, zatim žice, izraz kulminirao do metala.

Izložba će biti otvorena danas, 8. marta, u 19 sati, a pred posetiocima je do 22. marta.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!