S drugom postavom, Smederevci u duelu sa Klekom poklekli u taj-breku

SMEDEREVO, 7. mart 2024 – U večerašnjoj utakmici, u okviru 18. kola prvenstva Prve lige Srbije za odbojkaše, učenici trenera Dušana Kalinića su, po ko zna koji put, doživeli poraz posle maratona: Smederevo Carina – Klek Srbijašume 2:3 (25:11, 15:25, 25:23, 18:25 i 9:15).

Domaćin je u ovom meču nastupio praktično s drugom postavom, jer je gotovo izvesno da su četiri kola pre kraja Smederevci obezbedili opstanak.

Prva deonica je pripala domaćim odbojkašima, ponajviše zahvaljujući imenjacima  – Nikoli Gajeviću (21 poen) i Jovanoviću (8), da bi u drugom setu gosti iz Kleka od početka do kraja bili u vođstvu i dobivši ga izjednačili.

U trećoj deonici zapaženu rolu imali su Savić (10) i naročito Stanojević (16), čiji je as odlučio set kojim su Smederevci poveli sa 2:1.

To nije obeshrabrilo goste, pa su Simon (20), Kelović (14) i Ranković (19) najpre poravnali rezultata, a potom snažnim smečom pomenutog Rankovića u odlučujućem setu stigli i do za njih značajne pobede u borbi za opstanak u ovom rangu.

Treba napomenuti da su u domaćem timu nastupili i doskorašnji kadeti – libero Gecić i Mihajlo Petrović koji je upisao i prvi seniorski poen. Želje čelnika kluba i stručnog štaba, kako su nam rekli, bila je da u ovom susretu pruže šansu onima koji su do sada imali manju minutažu, da bi se videlo na koje junoše u narednom periodu mogu da računaju.

Smederevci su posle ovog kola šesti na tabeli sa 25 bodova. U narednom kolu gostuju u Mladenovcu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!