Još jedan izdanak Petlića među profesionalcima – Aleksa Adamović

28. februar 2024 – Fudbalski klub Čukarički danas je objavio da je potpisan profesionalni ugovor sa Aleksom Adamovićem, rođenim Smederevcem, koji je prve fudbalske korake načinio u, sada se već može reći, ovdašnjem rasadniku talenata – FK Petlić.

Adamović je rođen 21. februara 2006, rano se otisnuo u „velike vode“, prešavši 2020. u Crvenu zvezdu, a odatle ga je put odveo u Čukarički, za koji je nastupao u svim mlađim kategorijama. U poslednjoj juniorskoj sezoni, u Omladinskoj ligi Srbije je za tim sa Banovog brda zabeležio 15 nastupa i postigao jedan gol, stigao  međuvremenu i do kadetske reprezentacije Srbije.

U svom rezimeu, pre no što je potpisao profesionalni ugovor, ima i jedan nastup za prvi tim Čukaričkog, u prijateljskoj utakmici do duše. Tener ga je preporučio, kažu, da s njim bude potpisan profesionalni ugovor, jer se takav talenat na mestu štopera ne ispušta. Čekalo se, očigledno, samo da napuni 18 godina i…

Aleksa je još jedan dokaz one narodne „da iver ne pada daleko od klade“, jer njegov otac Dejan je takođe bio fudbaler koji je mnogo obećavao, igrao je za mlađe kategorije u radinačkom Mladom radniku i Smederevu, ali je zbog povrede bio prinuđen da rano batali sport koji je voleo i bio uspešan.

Aleksa s majkom Tanjom i ocem Dejanom

I, još zanimljivije, Aleksin deda je dr Živoslav Adamović, koga većina Smederevaca pamti kao predsednika opštine u ono vreme, a malo njih zna za njegovu fudbalsku karijeru. Žika je, kao i većina Radinčana, počeo u Mladom radniku, ali je, kao nesporni fudbalski talenat, kao student igrao i za kragujevački Radnički i OFK Beograd. Do skora je nastupao za veterane Mladog radnika i u malom i veliko fudbalu.

Na kraju, fudbalska loza Adamovića se ne završava sa Aleksom; njegova braća, Dimitrije i Pavle, blizanci tri godine od Alekse mlađi, takođe igraju u Čukaričkom, za pionire.

Sara Stokić i Aleksa Adamović

Kada se sve sabere, maleni klub kakav je Petlić može da se pohvali da je u poslednje vreme nekoliko klinaca, koji su tu naučili prve veštine s buba-marom stiglo do profesionalnih ugovora, i to ne bilo kakvih. Milovanović je otišao u špansku Almeriju, Nedeljković u Aston Vilu, Sara Stokić je stigla u AC Milan… Još nekoliko njih stasalih u Petliću je bilo ili je još uvek u beogradskim superligašima. Oni mališani koji sada treniraju u Petliću zaista imaju čemu da se nadaju.

Foto: FK Petilć FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!