Još jedan trijumf Smederevaca za deset bodova prednosti na vrhu tabele

SMEDEREVO, 24. februar 2024 – Smederevski futsaleri brzo su zaboravili poraz od Novog Pazara u Kupu u sredu i sinoć su na svom parketu nastavili pobedonosni put ka povratku u najviši rang u ovom sportu u Srbiji. Savladali su ekipu iz Kuršumlije: Smederevo – Bele crkve 7:4 (3:1).

Već na samom početku susreta videol se da su domaći rešeni da osvoje nove bodove, pošto je golman gostiju je u dva navrata nekako uspeo da ukroti pokušaje Paunovića. Isti igrač je, nakon duplog pasa, omogućio Nikoliću da već u drugom minutu pogodi mrežu gostujućeg tima.

Samo tri minuta kasnije, na povratnu loptu Živanovića, u strelce se upisao i Marko Simeunović, da bi potom, nakon šuta Ćirke, na odbitak natrčao Nikolić i povećao vođstvo na 3:0.

Do odlaska na odmor gosti su ipak uspeli da se koliko-toliko rezultatski povrate, a pomogli su im Smederevci, koji su dosta naivno napravili šesti prekršaj i omogućili im kazneni udarac. Realizator je bio Jovan Jovanović.

Početkom nastavka, u 22. minutu, Ćirka je izveo korner, a raspoloženi kapiten Smederevaca Uroš Nikolić silovitim šutem stigao do het-trika, pogodivši gornji levi ugao za 4:1. Usledio je projektil Paunovića, koji je zaustavila stativa, da bi u kontri Rakić u 23. minutu, ipak smanjio vođstvo domaćih.

Imao je Paunović još jednu pogođenu stativu, a Adamović nije iskoristio zicer, da bi nedugo nakon toga asistirao Živanoviću za 5:2.

Već u sledećem 27. minutu ponovo se u strelce upisuje Jovanović, savladavši Kneževića i smanjivši zaostatka gostiju ponovo na dva gola.

U 30 minutu Simeunović je proigrao mladog Jeremića, koji je efektno pogodio i mrežu i vođstvo svog tima ponovo podigao na tri gola prednosti.

Čini se da su sudije u 24- minutu isuviše lako dosudile penal za goste, a ponovo je, kao i u slučaju kaznenog udarca u prvom poluvremenu, siguran realizator bio Jovan Jovanović.

Tačku na ovaj interesantan duel stavio je posle kontre golom  Boško Adamović, za trinaestu pobedu Smederevaca u 15 odigranih kola.

Smederevo, naime, uz utakmicu manje, zbog odloženog susreta sa Partenonom, drugoplasiranoj na tabeli ekipi Požarevca sada beži tačno 10 bodova. Isto toliki je zaostatak i trećeplasiranog beogradskog Hrama, a oni svoju utakmicu ovog kola treba da odigraju danas protiv Kalče.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!