Ovog četvrtka Zimska škola PSSS Smederevo u Smederevskoj Palanci

SMEDEREVSKA PALNKA, 22. februar 2024 – Sedamnaesta zimska škola, koju tradicionalno organizuje Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Smederevo, danas će biti održana u sali Skupštine opštine Smederevska Palanka.

Posle pozdravnih reči predsednika Opštine Smederevska Palanka, Nikole Vučena i direktora Poljoprivredne službe Smederevo, Gorana Pavlovića, o sortimentu kukuruza i suncokreta govoriće Stefan Đurđević iz Instituta za ratarstvo i porvtarstvo u Novom Sadu. Na ovu temu, uz prezentaciju biostimulatora Utrisha N, govoriće i diplomirani inženjer Ana Simić, predstavnica Pionira.

Agrosavu predstaviće diplomirani inženjer Ivan Jovanović koji će održati predavanje o AS hibridima i zaštiti kukuruza i pšenice od korova i bolesti. Hibride kukuruza za 2024. godinu predstaviće diplomirani inženjer Nenad Matijević iz Syngente.

Bolesti koštičavog voća predstaviće Slavica Stojkić iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Smederevo. Njena koleginica Snežana Petrović će govoriti o troškovima na poljoprivrednom gazdinstvu, osiguranju i kreditima u poljoprivredi, dok će se Biljana Nikolić, takođe iz PSSS u Kolarima, baviti adaptacijom poljoprivredne proizvodnje na klimatske uslove.

U drugom delu predavanja, o podešavanju prskalica i amortizera, ali i o testiranju uređaja za aplikaciju pesticida, govoriće diplomirani inženjer Miladin Vitorović, a za kraj današnjeg druženja sa poljoprivrednicima u Smederevskoj Palanci, diverzifikaciju na poljoprivrednom gazdinstvu predstaviće Sanja Milovanović Milenković iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Smederevo.

Susret sa poljoprivrednicima, u okviru Sedamnaeste zimske škole PSSS Smederevo, biće završen u petak, 23. februara u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!