Jedno dobro poluvreme nije bilo dovoljno, Novi Pazar ide dalje u Kupu

SMEDEREVO, 21. februar 2024 – U utakmici osmine finala takmičenja za Kup Srbije u futsalu, večeras u Dvorani Smederevo, viđena su dva različita poluvremena; prvo u kome su dominirali gosti i drugo u kojem su domaći bili bolji rival, što ipak nije bilo dovoljno za trijumf i prolazak u četvrtfinale: KMF Smederevo – KMF Novi Pazar 1:2 (0:2).

Superligaš iz Novog Pazara je do početka susreta krenuo da opravda ulogu favorita i već u prvom minutu Miloš Knežević je bio u situaciji da spasava mrežu od šuta Mutavdžića, što se ponovilo i nešto kasnije, kada je istom igraču asistirao Matić. Posrećilo im se iz trećeg pokušaja, a realizator za Novopazarce je bio Smederevac Darko Ristić, pošto se probio po levom boku i majstorskim lobom pogodio gol domaćih.

Iako su se trudili, domaći su u tom delu meča imali podređenu ulogu, činilo se da su s previše respekta prema protivniku ušli u utakmicu. Prvu polušansu ima je Živanović, kada je na pas Paunovića tukao pravo golmana Novog Pazara.

Terensku inicijativu gosti su krunisali dupliranjem vođstva; Ersan Redžović je iskoristio slobodan prostor i vrhom patike snažnim šutem prosledio loptu pod prečku gola Smedereva.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, možda je vredan pomena samo pokušaj Andrijana Kneževića, kada je na dodavanje Ćirke prebacio okvir gola. S druge strane, za goste su pokušali Rašljanin i Matić.

U nastavku susreta – potpuno druga slika. Kao da je na teren izašla neka druga ekipa u dresovima domaćina. Nadahnutom i borbenom igrom stvarali su šanse, ali je golman reprezentacije Egipta Abdelnaser Mohamed bio nesavladiv. Kapitulirao je tek u 34. minutu, kada su Novopazarci napravili šesti prekršaj, a sigurna iz kaznenog udarce bio je Marko Simeunović, pogodivši same rašlje gola

Imali su Smederevci još nekoliko pokušaja, a gosti su jedini put pripretili u 37. minutu, kada je posle odbitka Đerlek pogodio prečku.

Inače, među oko 700 gledalaca ove večeri u Dvorani Smederevo bio je i selektor futsal reprezentacije Dejan Majes.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!