Pred kraj zimskog prelaznog roka nekoliko novih potpisa u Smederevu

SMEDEREVO, 16. februar 2024 – U ponoć se završava zimski prelazni rok, klubovi ne sede skrštenih ruku, pa su tako u Smederevu do sada pristigla osmorica novajlija. Potpise na ugovore stavili su i najmlađi, bonus igrači, koji su sa ekipom od početka priprema – Mateja Bačanin (19), rođeni Smederevac, nekadašnja velika nada Crvene zvezde, koji sada dolazi iz Jedinstva iz Surčina, kao i Jasin Rašljanin (19), dosadašnji fudbaler Zlatibora.

Od juče je, pomalo nenadano, član Smedereva postao i Saša Jovanović (30). On u Smederevo stiže iz Novog Pazara. Jovanović ima superligaško iskustvo, bio je i u niškom i u kragujevačkom Radničkom, lučanskoj Mladosti, Inđiji, Voždovcu, Radu, Bežaniji… Kao omladinac Partizana svojedobno je bio član i mlade reprezentacije.

Očekuje se da tokom dana, do kraj prelaznog roka, na pozajmicu stigne dvojac iz pančevačkog Železničara – krilo Mateja Zuvić (24) i levi bek Pavel Čizik (18). Iz istog kluba, na dvojnu registraciju, po potrebi, biće angažovan i golman Ognjen Lukić (20), još jedan rođeni Smederevac.

Njima treba dodati i ranije pristigle Lazara Markovića, nekadašnjeg člana Dubočice koji stiže iz Vlasine, Luku Jankovića iz užičke Slobode i Nigerijca Antoni Abedemija Lokosu (26), koji će do kraja sezone biti na pozajmici iz pančevačkog Železničara. On je s klubom iz Pančeva odradio kompletne pripreme, a potom se priključio Smederevu, da bi se, na žalost, na prvom testu protiv Petrovca povredio. Zbog toga se ranije od ostalih vratio sa priprema u Crnoj Gori, da bi se u Smederevu podvrgao terapijama. Očekuje se njegov brzi oporavak, ali su čelnici kluba, za svaki slučaj, angažovali Sašu Jovanovića.

U odnosu na jesenji deo, članovi Smedereva više nisu golman Lazar Kaličanin, koji se sa pozajmice vratio u Čukarički, David Ivić, koji se takođe sa pozajmice vratio u pančevački Železničar, Stefan Pirgić – potpisao za Voždovac, Krsta Bojić – otišao u obrenovački Radnički, Dušan Ristić, on će od proleća igrati u Jedinstvu iz Bijelog Polja, kao i Nikola Vujičić, koji se vratio u čačanski Borac.

Odrešene ruke da potraže novu sredinu date su i Milošu Ožegoviću (31) i Nemanji Dragutinoviću (24), ali oni, bar do sada, nisu pronašli novi angažman.

Poslednju proveru Smederevci će imati već sutra, u subotu, u Beogradu, sastaju se sa ekipom Zvezdare. Tokom druge faze priprema, koja je obavljena u Crnoj Gori, podsećamo, odigrali su četiri meča. Samo su u prvom pretrpeli poraz, od Petrovca, bilo je 0:2. Potom su zaređali s pobedama, savladan je prvo  u Baru domaći Mornar sa 3:2, zatim su istim rezultatom na Cetinju pobedili Jezero sa Plava i na kraju je, takođe na Cetinju, pobeđen i Lovćen sa 2:1.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!