Leskovčani opravdali uloga favorita – pobeda za ubedljivo prvo mesto

SMEDEREVO, 11. februar, 2024 – Posle dve vezane pobede u gostima identičnim rezultatom, po 3:2, protiv Dunav Volej u Novom Sadu i Kosovske Mitrovice u Ušću, smederevski odbojkaši su sinoć u 14. kolu prvenstva Prve lige Srbije dočekali Leskovčane, vodeće na tabeli: Smederevo Carina – Dubočica 0:3 (16:25, 21:25 i 20:25).

Na početku prve deonice učenici Dušana Kalinića su poenima kapitena Petrovića (4) i Stanojevića (3) poveli sa 8:5, a onda su gosti, predvođeni Stevanovićem (10), Perićem (11) i Radovićem (14) pojačali servis, popravili prijem i blok i snažnim smečevima dobili prvi set.

Nešto jači otpor domaći su pružili u drugoj deonici, ali je i ona, nakon uspešnog bloka Pešića (8), pripala lideru na tabeli Prve lige.

Tračak nade da će možda doći do preokreta javio se početkom trećeg seta. Domaći su penalima Munćana (7), skraćenim dijagonalama Kovača (9) i smečevima Radulovića (6) poveli sa 9:6. Ipak, gosti su veoma brzo stigli do izjednačenja i sigurnom igrom meč priveli kraju za trinaestu pobedu u 14 do sada odigranih kola.

U 15. kolu Smederevce čeka još jedna težak ispit – gostovanje kod još jednog pretendenta za vrh tabele. Novi Pazar je trenutno drugi sa šest bodova manje od Dubočice.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!