Mladost slavila u borbi sa direktnim konkurentom za plasman u viši rang

SMEDEREVSKA PALANKA, 10. februar, 2024 – Košarkaši palanačke Mladosti savladali su večeras na domaćem parketu zrenjaninski Proleter Naftagas i tako zadržali solidne izglede da do kraja prvenstva bude među dve ekipe koje će iz Druge lige preći u KLS: Mladost SP – Proleter Naftagas 77:72 (12:18, 29:16, 17:23 i 19:15).

U utakmici sa mnogo preokreta, u kojoj su Plančani promašili čak 16 slobodnih bacanja, verovatno ključni momenat bilo je isključenje Danila Mijatovića sredinom poslednje četvrtine. Možda ne najbolji ali svakako najiskusniji košarkaš gostiju nije mogao da se pomiri s jednim na njemu nedosuđenim faulom, počeo je da juri po terenu sudiju. Na kraju je i obezbeđenje moralo da ga isprati u svlačionicu. Usledile su dve tehničke za njega i isključenje, tri slobodna bacanja za domaće, koje je Papić realizovao, i lopta sa strane za Mladost.

Ipak, ni tu nije bio kraj drami, u poslednji minut Palančani su ušli sa četiri poena prednosti, da bi potom gosti došli na jedan posed razlike kada je na semaforu bilo 75:72, usledila su već pomenuta promašena slobodna bacanja domaćih… Na kraju se sve, ipak, dobro završilo, jer ni Zrenjaninci nisu pokazali da su zaslužili preokret.

Najefikasniji u timu domaćih bio je Papić sa 22, Nikolić je zabeležio 17, a dvocifreni su bili još Stojanović sa 12 i Krsmanović sa 10 poena. Kod gostiju više od drugih istakli su se Rajanović sa 18 i Stefanović sa 14 poena.

Mladost je ovom pobedom, kako je rečeno, zadržala drugo mesto na tabeli, koje vodi u viši rang. Nije dobro što će ukoliko dođe do kruga ekipa sa istim brojem bodova na kraju prvenstva Zrenjaninci biti u prednosti, s obzirom da su u oktobru pobedili Mladost sa 12 poena razlike, bilo je 84:72 za njih. Ali, ima još mnogo da se igra, još deset kola je do kraja aprila, kada se prvenstvo završava.

Foto: KSS printscreen

Skorašnji članci

error: Content is protected !!