Za nedelju dan opet mini odmor – Dan državnosti pada u četvrtak i petak

8. februar 2024 – Većina zaposlenih u Srbiji čeka kraj naredne sedmice i Dan državnosti, koji se obeležava 15. i 16. februara, da se dodatno odmori, pošto ove godine Sretenje pada u četvrtak i petak, ku’ćeš bolje…

Da kažemo i to da se Dan državnosti Srbije slavio do nastanka Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, nakon čega je ukinut, ali ga je Skupština Srbije 10. jula 2001. godine ponovo uvela, odlučivši da Sretenje bude Dan državnosti.

Inače, Zakon o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji navodi u članu 3 da su “državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga dužni da, u skladu sa zakonom i propisima donesenim na osnovu zakona, obezbede neprekidno obavljanje delatnosti, odnosno usluga i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Srbiji ako bi zbog prekida obavljanja delatnosti, odnosno usluga nastale štetne posledice za građane i državu“, stoji u ovom propisu.

I to bi bilo to do maja što se praznika tiče. Sledeći neradni dani su za 1. maj. I to je dvodnevni praznik, a ta neradna dva dana ove godine padaju u sredu i četvrtak.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!