Sudija pogođen flašom, ispražnjene tribine i – pobeda Smederevaca

5. februar 2024 – Derbi pretposlednjeg kola odigran u Kruševcu, posle prave drame, incidenata, pražnjenja tribina i mnogo toga što ne spada u sportske okvire, na kraju je ipak pripao košarkašima Smedereva: Kruševac – Smederevo 1953 62:64 (15:10, 16:20, 20:18 i 11:16).

U paklenoj atmosferi, kakva se retklo viđa ne samo u ovom rangu, u utakmici sa više prekida i dosuđenih tehničkih grešaka, košarkaši Smedereva su ipak uspeli da slave vrednu pobedu, kjoja ih, izveno, u plej-of vodi se prve pozicije.

Bodreni od krcatog gledališta, Kruševljani su prvu deonicu u svoju korist, ali su Smederevci, predvođeni kapitenom Nikolom Vukasovićem, uzvratili i na odmor otišli s pola koša zaostatka.

Polovinom treće četvrtine došlo je do prekida; neko iz gledališta je flašom vode pogodio sudiju i umesto da meč bude prekinut i da bude registrovan u korist gostiju, pod pritiskom domaćih igrača to se nije dogodilo. Kompromis je nađen u pražnjenju tribina, pa je susret okončan tek posle dva i po časa, koliko je, s prekidima, trajala ova utakmica.

Finiš ovog nesvakidašnjeg meča pripao je Smederevcima, a presudila je trojka Stojiljkovića, uz realizaciju slobodnih bacanja Vukasovića i Nikolića, pored kojih je dvocifren učinak imao i Perišić.

Na kraju, mnogo razloga za radost, koju možete da vidite na fotografiji nastaloj uoči polaska za Smederevo nakon utakmice.

Narednog vikenda su utakmice poslednjeg kola ovog dela prvenstva Međuregionalne lige, a Smederevci će biti domaćini gradskom rivalu ekipi Despota.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!