Poraz u trećem kontrolnom meču – superligaš ipak prejak za Smederevce

BEOGRAD, 31.  januar 2024 – Fudbaleri Smedereva na terenu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji danas su, u trećem pripremnom susretu, odmerili snage sa ekipom IMT-a. Posle pobeda nad BASK-om i rumunskim trećeligašem, zabeležili su i prvi poraz: IMT – Smederevo 1924 2:1 (1:1).

Prvo poluvreme je počelo loše po Smederevce, jer je već u trećem minutu teren morao da napusti štoper Petar Panić. On se tako pridružio već povređenima Aleksi Jovanoviću, Luki Lukoviću, Stefanu Stevanoviću i Urošu Cvetkoviću.

Traktoristi su bolje ušli u meč, imali su početnu inicijativu, koju su krunisali ranim vođstvom. Nakon centaršuta sa leve strane, Glišić je izmakao pažnji odbrane Smedereva i u 9. minutu  sa pet metara pogodio mrežu ispred koje je bio golman Jović.

Nastavili su sa inicijativom u ovom slučaju domaći fudbaleri, ali bez prave završnice. Bila je to prilika da Smederevci u nekoliko navrata priprete iz kontranapada. To je rezultiralo posle nešto više od pola časa igre. Hitronogi Nikola Jovanović, koji je juče produžio ugovor na dve godine, uspeo je da nadmudri svoje čuvare i u 33. minutu šutem sa dvadesetak metara pogodio je donji ugao za izjednačenje.

U nastavku su oba trenera izvršila više izmena, a domaćini su ponovo imali više od igre. U 62. minutu došli su do novog vođstva. Ponovo je ubačena lopta sa strane, a pored statične odbrane Smedereva, kod druge stative najviši u skoku bio je Lutovac i udarcem glavom matirao sada Kašića na golu smederevske ekipe.

Do kraja utakmice oba rivala su imala po nekoliko pokušaja, ali se rezultat nije promenio.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!