Program za proslavu kineske Nove godine u Smederevu 6. februara

26. januar 2024 – Vlada Republike Srbije saopštila je danas da sa Ambasadom NR Kine u Srbiji, Kineskim kulturnim centrom i Institutom za pojas i put organizuje, šestu po redu, proslavu kineske Nove godine u Srbiji od 29. januara do 19. februara, nizom manifestacija i kulturnih programa u više gradova u Srbiji a u Smederevu će to biti 6. februara.

Centralna proslava biće održana u petak, 9. februara, u Beogradu, na platou ispred TC Galerija – Beograd na vodi, uz obraćanje visokih zvaničnika Republike Srbije, ambasadora NR Kine u Srbiji Li Minga i predstavnika Instituta za pojas i put.

Svi sadržaji i pripremljeni program, navodi se u saopštenju, imaju za cilj jačanje veza u domenu kulture i razmenu vrednosti između Srbije i Kine, promovišući međusobno razumevanje, prijateljstvo i saradnju u okviru Inicijative pojas i put.

Planirane aktivnosti uključuju nastupe umetničkih trupa, izvođenje operske predstave, koncert Kineskog nacionalnog tradicionalnog orkestra, izložbe i radionice tradicionalnih umetničkih veština, predavanja o kineskoj kulturi, kao i posebne događaje posvećene Godini zmaja i jačanju „čeličnog prijateljstva” između Srbije i Kine.

Vlada Srbije, i ove godine, poziva sve građane da prisustvuju brojnim manifestacijama obeležavanja lunarne nove godine i upoznaju se sa kineskom tradicijom, zaključuje se u saopštenju.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!