Naoružan pokušao da opljačka apoteku, na saslušanju brani se ćutanjem

SMEDEREVO, 22. januar 2024 – U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan E. S. (1984) iz Smedereva. Njemu se stavlja na teret da je najpre pokušao da izvrši razbojništvo nad radnicom u kiosku, držeći u ruci pištolj, međutim nije uspeo da uđe jer je radnica držala vrata, a potom ih zaključala. Nakon toga je otišao do apoteke, ušao unutra i uz pretnju pištoljem, iz koga je opalio nekoliko puta, uzeo novac iz kase. Za to vreme su se u apoteci nalazile zaposlene i mušterije. On je sa novcem izašao iz apoteke na zadnja vrata, kada je lišen slobode od strane pripadnika MUP-a.

Nakon saslušanja osumnjičenog, kojom prilikom se koristio svojim pravom da ne iznosi odbranu, tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zatim da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

U predstojećoj istrazi, tužilaštvo će ispitati svedoke, obaviti potrebna veštačenja i preduzeti sve druge neophodne radnje u cilju utvrđivanja kompletnog činjeničnog stanja, navodi se u današnjem saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto: podunavlje.info

Skorašnji članci

error: Content is protected !!