Pijan i drogiran pretio ocu da će ga ubiti, pa pokušao da mu zapali kuću

SMEDEREVO, 22. januar 2024 – Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu protiv M .Č. (42) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Njemu se stavlja na teret da je 20. januara oko podneva, u Smederevu, u alkoholisanom stanju, svome ocu, nakon prethodne verbalne rasprave, najpre uputio pretnju da će ga ubiti, da bi potom, nastavljajući sa pretnjama da će zapaliti kuću, pokušao da zapali papir u dnevnoj sobi.

Kako u toj nameri nije uspeo, on je izašao ispred kuće, nakon čega je najpre giter-blokom razbio staklo na prozoru spavaće sobe u koju je pokušao da ubaci prethodno zapaljenu kutiju sa slamom, pa se, kako ni u tome nije uspeo, na očigled više svedoka mašio sekire i pretio da će nekoga ubiti.

Nakon što je priveden u prostorije policijske uprave utvrđeno mu je prisustvo alkohola u krvi od 1,26 promila, a po nalogu dežurnog javnog tužioca je odrađen i test na drogu. Utvrđeno je da je pozitivan na više vrsta droga, pamu je s obzirom na sve navedene okolnosti najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, kao i postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na oštećenog i svedoke, navodi se u današnjem saopštenju OJT u Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!