Medalje za Aleksu, Janu i Lazara u prvom kolu Kupa SSS u Novom Sadu

SMEDEREVO, 22. januar 2024 – U prvom  kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je u subotu i nedelju održano na vazdušnom strelištu u Novom Sadu, smederevski strelci su osvojili četiri medalje. Aleksa Nikolić i Jana Bogosavljević srebrne, a Lazar Mladenović dve bronzane.

U disciplini vazdušni pištolj, u kategoriji mlađih juniora, bolji od Nikolića je bio Marko Ninković iz Streljačke družine Pančevo 1813. Iza smederevskog strelca je Luka Ćirić iz Streljačkog kluba Crvena zvezda iz Beograda.

U disciplini serijska vazdušna puška, u kategoriji pionirki, Bogosavljevićeva je bila druga iza Vanje Teofilović iz SK Jedinstvo iz Stare Pazove, a ispred Petre Čolović iz SK Novi Beograd Ušće.

Ispred Mladenovića, u kategoriji pionira, bili su Aleksa Jeremić iz SK Kolubara iz Lazarevca i Momir Bilanović iz SD Jasenica iz Smederevske Palanke.

U kategoriji kadeta standardnom vazdušnom puškom bolji od Mladenovića su bili  Toma Erdei iz SD Novi Sad 1790 i Marko Ćulibrk iz Ušća.

Pored osvajača medalja vredne bodove za finale ovog turnira osvojili su još i Nikola Manojlović, Luka Vučković, Andrija Živković i Emilija Martinović.

Drugo kolo biće održano u februaru u Smederevu.

Sezona se nastavlja već sledeće nedelje Prvenstvom centralne Srbije za juniorske i seniorske kategorije, u disciplinama standardna vazdušna puška i vazdušni pištolj u A programu. Regionalno takmičenje je kvalifikaciono za državno prvenstvo, a Streljačkoj družini Smederevo je u olimpijskoj 2024. godini pripala čast da bude domaćin najznačajnijeg državnog takmičenja vazdušnim oružjem – Prvenstva Srbije za seniore i seniorke u A programu. Pretposlednjeg vikenda u martu smederevsko strelište biće tako dom najboljim strelcima naše zemlje. Takmičiće se zvezde evropskog i svetskog streljaštva, predvođeni osvajačima olimpijskih kvota za igre u Parizu – Zoranom Arunović i Damirom Mikecom. S obzirom da državno prvenstvo dolazi posle šampionata Starog kontinenta vazdušnim oružjem u Đeru, gde se dele nove olimpijske vize za Pariz, u Smederevu bi moglo da bude još više naših strelaca sa olimpijskom ulaznicom.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!