Pirgić u Voždovcu – u Smederevu ulazio s klupe, evo ga u superligašu

12. januar 2024 – Fudbalski klub Voždovac objavio je danas da je njihov novi član postao dvadesetogodišnji Stefan Pirgić, doskorašnji član Smedereva. Ovaj ofanzivni vezista je potpisao ugovor na tri i po godine, saopšteno je iz beogradskog kluba.

Pirgić je, podsetimo, u Smederevo došao prošlog leta, iz omladinaca Crvene zvezde na pozajmicu. Odigrao je svih 18 utakmica za Smederevo u prvom delu prvoligaške sezone, ali uglavnom ulazeći sa klupe, samo u dva navrata je bio starter, kada se sve sabere igrao je ukupno 525 minuta. Nastupio je i na tri kup utakmice. Postigao je jedan gol.

Prigiću je ovo praktično drugi mandat u Voždovcu – za klub s krova igrao je kao omladinac. Kao mlad igrač, pošao je u fudbalsku avanturu iz Rada, kasnije je nastupa u mlađim kategorijama oba rivala s brda, i za Zvezdu i za  Partizan, a bio je, kako je rečeno, i izvesno vreme u Voždovcu,  u koji se, eto, sada vraća.

Prigić u Voždovcu – nekad i sad

Prigić je još jedan igrač koji je u ovoj zimskoj pauzi napustio Smederevo. Golman Lazar Kaličanin se vratio sa pozajmice u matični Čukarički. U pančevački Železničar, takođe sa pozajmice, poslednjeg dana prošle godine vratio se David Ivić. Sa Dušanom Ristićem je raskinut ugovor, Smederevo se zahvalilo na saradnji Krsti Bojiću, a prema rečima sportskog direktora Predraga Sikimića, da potraže novu sredinu odrešene ruke date su Milošu Ožegoviću i Nemanji Dragutinoviću.

Foto: FK Voždovac

Skorašnji članci

error: Content is protected !!