I evo nama e-računa za struju za novembar, malo kasni, ali je zato veći…

18. decembar 2023– I na ovom portalu ste mogli da čitate kako računi za struju, oni elektronski, koji su do ovog meseca obično na portalu EPS-a objavljivani do desetog, iz “nepoznatih razloga” kasne. Volšebno su se danas pojavili, naravno kudikamo viši od prošlomesečnog računa, jer je struja od 1. novembra poskupela. Navodno je datum izdavanja 16. decembar, mada ih niko do jutros nije video.

Internet, koliko je nama u znanju, radi i noću, i nedeljom, i praznicima. I kad su izbori. Barem je tako do sada bilo. I kada nešto na njega postavite to se instant pojavi, ne treba mu 48 sati. Da zanemarimo prethodno kašnjenje od 5-6 dana.

Da sve bude zanimljivije, kao što možete da vidite dole, na jutros osvanulom računu, navodna dugovanja se obračunavaju od 14. decembra. Dakle, bile ste dužni i pre nego što su vam izdali račun, a da to niste ni znali niti mogli da platite, da izbegnete eventualnu kamatu. Kako da znate koliko da platite ako nemate račun? Da ne pričamo o tome da piše i da su „podaci ažužirani“ dva dana pre nego što je datum izdavanja računa.

Struja je poskupela od rečenog 1. novembra za 8 posto, ali je ovaj račun, barem ovaj što smo danas videli, treba li reći, veći od prošlomesečnog za više od 8 odsto. Možda je narastao, k’o testo s kvascem kad se ostavi  da odstoji, dok je čekao da bude objavljen.

E da, produžen je rok za plaćanje, umesto do 28. može da se plati do 30. decembra. Muštuluk.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!