Košarkaši Smedereva pobedom najavili derbi sezone narednog vikenda

SMEDEREVO, 24 mart 2024 – Protiv mladog i poletnog tima iz Novog Pazara, u utakmici u okviru petog kola plej-ofa, učenici trenera Ivana Mijatovića su bez većeg napora ostvarili očekivanu pobedu: Smederevo 1953- Stari Ras 95:65 (25:13, 19:13, 29:27 i 22:12).

Susret je trojkom otvorio Dušan Nikolić (8 poena), a onda su gosti preko Jukića (20) realizovali četiri slobodna bacanja i poveli. Njihova radost nije dugo trajala jer su domaći trojkama Stojiljkovića (9) i sa dva atraktivna zakucavanja Dušana Kostića (20) prvu, baš kao i drugu deonicu, koju j odigrala nova petorka, rešili u svoju korist istovetnim rezultatom – po 25:13.

Nastavak susreta i treću četvrtinu obeležili su kapiten Nikola Vukasović (13) i trojkama Predrag Perišić (15), mada su gosti u tom delu meča, predvođeni Šendrićem (21), pružili i najjači otpor.

U poslednjoj deonici domaći su startovali sa kombinovanom petorkom i šansu su dobili svi – i svi su se upisali u listu strelaca. Među njima su i najmlađi – Lakićević (7) i Simonović (6).

Narednog vikenda je, bez sumnje, derbi sezone, jer u slučaju pobede Smederevaca u Novom pazaru gotovo sigurno će izboriti plasman u viši rang takmičenja.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!