Prođe i petnaesti, a e-računa za struju za novembar nema pa nema…

16. decembar 2023 – EPS je pre nekoliko dana slavodobitno najavio da će oni koji neće papirni račun, nego plaćaju elektronski, imati popust od 50 dinara. Oni koji su i do sada tako činili ovih dana su u čudu; nema računa za elektronsko plaćanje, koji su ranije objavljivani do desetog u mesecu, o papirnim u poštanskim sandučićima da i ne govorimo. S obzirom da od je od 1. novembra struja poskupela, a da su za sutra, nedelju 17. decembra, zakazani izbori, ljudima svašta na pamet pada.

Naime, od 1. novembra, posle drugog ovogodišnjeg poskupljenja, cena kilovat sata za individualne potrošače u Srbiji je 10,26 dinara a ako se uračuna i PDV taj iznos je 14,29 dinara. Od septembra prošle godine cena struje je veća za 24 posto, dok je inflacija, tako kažu, u tom periodu, kada se izvuče prosek, bila manja od 15 procenata.

E sad, činjenica da su prošlomesečni računi, oni papirni, kasnili zbog štrajka poštanskih radnika, pa i da je zbog toga rok za plaćanje umesto uobičajenog 28. u mesecu pomeren na 30, ama šta je sad problem da se na sajt, u sekciji za elektronsko plaćanje, „okače“ računi za novembar?

Radnicima EPS-a i ProTenta obećano je po 20.000 dinara zbog, kako je navela ministarka energetike, „dobrih rezultata“. Da ne ulazimo u to što je EPS imao višemilionske gubitke, a ProTent, i to je činjenica, zaradu od nekih milion i 350 hiljada evra, a da za te „dobre rezultate“ sad treba da im se isplati više od 5 miliona evra, ama u čemu je problem da nam ovi iz EPS-a, kako su uvek do sada radili, zatraže pare  o roku koji su sam ustanovili? A nisu izbori…

Skorašnji članci

error: Content is protected !!