Pritvor za dvojicu osumnjičenih da su čoveka tukli lopatom i pokrali ga

SMEDEREVO, 13. decembar 2023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, prema S. N. (26) i D.N. (27) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. Njima se stavlja na teret da su 8. decembra, oko 4 ujutru, u Bavaništu sačekali čoveka ispred njegove porodične kuće, i udarili gametalnom lopatom u predelu glave. Od tog udarca je on pao na zemlju, nakon čega je zadobio još jedan udarac lopatom u predelu ruku kao i udarac nogom u lice.

Nakon što se pridigao i stigao do svoje kuće, na kojoj su ulazna vrata već bila razvaljena, osumnjičeni su ga sustigli i uz pretnju da će ga prebiti od njega oduzeli novac u iznosu od 11.000 dinara i mobilni telefon.

Ranije u toku večeri, kako se sumnja, iz kuće oštećenog otuđili su jedan motorni trimer, bicikl i akumulator.

Pritvor je prema osumnjičenima određen i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenog i svedoke.

Krivično delo razbojništvo čini svako ko upotrebom sile protiv nekog lica ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo oduzme tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, navodi se u saopštenju OJT u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!