Avantura u Kupu završena u Kragujevcu; Radnički slavio „petardom“

KRAGUJEVAC, 6. decembar 2023 – Smederevski tim je danas na stadion Čika Dača, u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije, istrčao sa više nego kombinovanim sastavom, nisu ni domaćini nastupili sa svim prvotimcima, ali i ovi što su izašli na kišu, koja ovoga puta nije obišla Kragujevac, očigledno su bili prejaki za Smedevce: Radnički 1923 – Smederevo 1924 5:0 (1:0).

Nije počelo dobro po Smederevo, kada je ionako šaren sastav već u 5. minutu ostao bez jednog od retkih iskusniji igralača; povredio se Ožegović, a mesto njega je ušao Kostić.

Domaćin je do vođstva mogao u 13. minutu, kad je dosuđen penal nakon prekršaja u petercu, pošto je, na jedno nabacivanje s desna, oboren Vidakov. Loptu je na belu tačku postavio Tunižanin Sahli, šutirao bliže sredini gola no uglovima, golman Jović ga je pročitao, bacio se u njegovo desno ali ipak i postavio ruku iznad tela i sprečio pogodak.

To nije pokolebalo Kragujevčane, nastavili su da napadaju i opet je, u 19. minutu, jedna lopta ušla u šesnaesterac Smedereva s desne strane, štoperi nisu uspeli ni ovoga puta da kako valja isprate Vidakova, koji je iz neposredne blizine ubacio glavom loptu u mrežu.

Mogli su domaći već u prvom poluvremenu da uvećaju vođstvo, ali je Jović u 35. minutu uspeo da loptu posle šuta Vidovića ukroti.

Samo što je počeo drugi deo susreta, nije prošlo ni tridesetak sekundi, posle jednog i po pasa ispala je cela odbrana Smedereva. Strelac je bio Aleksić.

Najlepši gol na ovom meču postigao je Milošević u 55. minutu; sa ćoška šesnaesterca Smedereva prebacio je Jovića i smestio loptu u dalji ugao gola.

U 82. minutu u šesnaestercu Smedereva lopta pogađa u ruku Luku Lukovića i sudija se nije mnogo dvoumio. Penal je izveo veteran Nemanja Tomić, nekadašnje krilo Partizana, koji je desetak minuta ranije ušao u igru. I Tomić je, baš kao i Sahli u prvom poluvremenu, šutirao posred gola, ali kudikamo snažnije i Jović je bio nemoćan, lopta se zakoprcala u mreži.

Konačan rezultat postavio je Adžić, zaokruživši tako „petardu“ domaćina. Ostatak susreta je bio odrađivanje posla, toliko da je i sudija odsvirao kraj čim se na semaforu zaokružio devedeseti minut.

Ovo je posle izvesnog vremena, celih šest godina, bio prvi susret tradicionalnih rivala u nekom takmičenju. Baš zbog toga, i još više činjenice da su i na ovom susretu fudbalere Smedereva ispratili verni navijači, ostao je žal posle blede partije njihovih ljubimaca, Za 90 minuta videli su dva šuta Smederevaca a i ti su bili mimo gola i jedan u živi zid Kragujevačana, sve i da nije bio rezultat koji je ostao na kraju utakmice na semaforu – premalo po bilo kom kriterijumu.

Smederevo sad može da se posveti prvenstvenoj trci u Prvoj ligi, prvi naredni rival je užička Sloboda na stadionu kraj Stare železare, a trebalo bi i da se odigra u dva navrata odložena utakmica sa ekipom Mladost GAT u Novom Sadu.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!