S. Palanka: Za najam aparata za fotokopiranje više od 80 hiljada evra

SMEDEREVSKA PALANKA, 31. mart 202 – Opštinska uprava Smederevske Palanke raspisala je javnu nabavku za rentiranje-najam nove opreme za kopiranje, štampanje i skeniranje, a procenjena vrednost je 9.600.000 dinara bez PDV-a, iliti više od 80 hiljada evra.

Suma je još upečatljivija kada se stavi u odnos sa drugim oglasom na portalu javnih nabavki takođe palanačke Opštinske uprave, objavljenim gotovo u isto vreme, kojim se traži ponuđač za nabavljanje putničkog vozila. Vrednost ovog tendera je 2 miliona dinara, dakle najam opreme za fotokopiranje, štampu i skeniranje vredi četiri i frtalj automobila.

Predviđen je najam aparata u trajanju od 24 meseca, što praktično znači da je mesečna zakupnina 400.000 dinara bez PDV-a. U specifikaciji su date podrobne, do poslednjeg detalja, karakteristike za nekih pedesetak različitih sprava, uz ogradu „ili odgovarajući“, a cena na tržištu im se kreće od par stotina do nekoliko hiljada evra, kako kog.

Ono što nije podložno nagađanju i pogađanju jeste količina materijala koji bi trebalo da bude odštampan, to je tačno navedeno: 200.000 crno-belih papira A4 na mesečnom nivou. To stoji u dokumentaciji koja prati javnu nabavku. Dakle, nekih 8 i po hiljada dnevno, ako podrazumevamo da se u palanačkoj Opštinskoj upravi ne radi subotom, nedeljom i državnim praznicima, a to mu dođe oko 2,4 miliona godišnje.

Inače, rok za dostavljanje ponuda za rentiranje pomenutih sprava je 11. april.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!