Pomoć SKGO i Vlade Švedske Palanci u upravljanju vanrednim situacijama

5. decembar 2023 –  U sklopu projekta „Održive i inkluzivne usluge na lokalnom nivou“, koji finansira Vlada Švedske, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), Smederevska Palanka će do kraja godine dobiti značajnu podršku za efikasno upravljanje vanrednim situacijama.

Ova lokalna samouprava će, kroz prilagođene pakete podrške, osnažiti svoje kapacitete za brže i uspešnije suočavanje sa potencijalnim opasnostima. Planira se unapređenje planske dokumentacije, sistema civilne zaštite i edukacije pripadnika jedinice civilne zaštite opšte namene, kao i svih građana, kako bi se podigla svest o prevenciji, planiranju i reagovanju na vanredne situacije.

Dosadašnje obuke o kriznoj komunikaciji u vanrednim situacijama predstavljaju samo deo šire inicijative SKGO, koja će u narednom periodu obuhvatiti i edukaciju lokalnih službenika o ulozi i značaju civilne zaštite.

Uz podršku SKGO, Smederevska Palanka, takođe, radi na Strategiji smanjenja rizika od katastrofa, čime se doprinosi jačanju ukupne otpornosti zajednice. Važno je napomenuti da će ova strategija prvi put obuhvatiti i slivove kao mogući model međuopštinske saradnje, čime se unapređuje koordinacija na geografskom, umesto administrativnom nivou, čineći sistem smanjenja rizika od katastrofa još efikasnijim i otpornijim.

Informacija i foto:  SKGO

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!