Finale ovogodišnje lige u streljaštvu za osobe sa invaliditetom TOP12+6

SMEDEREVO, 2. decembar 2023 – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, ove subote u streljani Sportske dvorane Smederevo održano je finale lige TOP 12+6 u streljaštvu za osobe sa invaliditetom. Sveukupni pobednici za 2023. godinu, ekipno prvo mesto osvojio je streljački klub OSI Olimp iz Zrenjanina, drugo mesto pripalo je SK Pobednik iz Beograda, a treće SKOSI R-50 iz Smedereva.

U pojedinačnoj konkurenciji sveukupna pobednica za 2023. godinu u kategoriji žena je Jelena Pantović SKOSI R-50 Smederevo, drugo mesto osvojila je Vesna Jovanovićtakođe SKOSI R-50 Smederevo i treće Snežana Čegar SK Pobednik iz Beograda.

U kategoriji muškarci SH-1 prvo mesto osvojio je Zoran Poučki SKOSI Olimp iz Zrenjanina, drugi je Sredo Radović SK Pobednik iz Beograda i treći Novo Trifunović SK Sokolovi iz Loznice.

U kategoriji muškarci SH-2 prvo mesto zauzeo je Zoran Banjac SK Pobednik Beograd, drugo  Vlado Dodić DSRI Smederevo i treće Goran Ranković SK Sokolovi iz Loznice.

Paralelno, dok se trajalo finale u streljaštvu, odvijalo se finale plej-ofa lige u šahu za osobe sa invaliditetom. Prvo mesto osvojila je ekipa UPiK Kraguj iz Kragujevca, drugo UPIK Kiprus iz Beograda i treće UPIK Novi Pazar, dok je četvrto mesto pripalo UPIK Leskovac iz Leskovca.

Organizatori su bili Savez paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, domaćin Udruženje paraplegičara Smederevo pod pokroviteljetvom Ministarstva rada, zpošljavanja boračka i socijalna pitanja. Pehare i medalje uručio je predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije Nenad Duraković, a prisutne je pozdravio član Gradskog veća za socijalna pitanja Nemanja Ivošević.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!