Tužilaštvo traži zatvor za optuženog da je komadima cigle gađao policajce

SMEDEREVO, 1. decembar 2023 – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je optužni predlog protiv D. R. (38). Njemu se stavlja na teret da je u maju mesecu ove godine, oko ponoći, u stanju akutnog pijanstva, napao dva službenika Policijske uprave Smederevo u trenutku vršenja službene radnje po prijavi građana, gađajući ih komadima cigle, nakon čega je pokušao i bekstvo sa lica mesta.

Optužnim aktom je, nakon sprovedenih opsežnih dokaznih radnji, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, predloženo da se okrivljeni osudi na kaznu zatvora, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara.

Krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti je propisano Zakonom o javnom redu i miru i čini ga svako ko preti da će napasti, pokuša da napadne ili napadne ili na drugi način ometa službeno lice nadležnih organa, a za konkretan oblik krivičnog dela je propisana kazna zatvora od 6 meseci do dve godine, navodi se u današnjem saopštenju OJT  Smederevu.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!