Podignuta optužnica protiv majke i ćerki za ubistvo rođaka u maju mesecu

SMEDEREVO, 21. novembar 2023 – Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv okrivlјenih A. I. (1978), B. I. (1977) i njihove majke M. I. (1950), sve iz Smedereva. Njima se stavlja na teret da su 23. maja 2023. godine, na tavanskom prostoru kuće, nakon što je došlo do fizičkog sukoba sa V. I, njemu zadale šakama i laktom više udarca u predelu glave i tela, da bi na kraju usled snažnog i dugotrajnog stezanja vrata došlo do zatvaranja disajnih puteva zbog čega je nastupila smrt pokojnog V. I.

Opravdana je sumnja da su, sa umišlјajem, u stanju smanjene uračunlјivosti, ali ne i bitno, usled kombinacije afekata straha i gneva srednjeg intenziteta, zajedničkim učestvovanjem u radnji izvršenja, lišile života sada pokojnog V. I. iz Kovina sa kojim su u prethodnom periodu bile u poremećenim imovinskim odnosima.

Okrivlјene se nalaze se u pritvoru počev od 23.5.2023. godine, a predlog ovog tužilaštva je da se pritvor produži , jer način izvršenja krivičnog dela kao i težina posledice krivičnog dela dovele su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto: VJT u Smederevu

Skorašnji članci

error: Content is protected !!