Povratak na deobu drugog mesta – Inđija pala i drugi put pred oklopnicima

INĐIJA, 11. novembar 2023 – Posle utakmice po teškom, blatnjavom terenu, uz kišu koja nije prestajala da pada, Smederevci se iz Inđije vraćaju sa sva tri boda. Po prilikama koje su imali, pogotovo u drugom poluvremenu, rezultat je moga da bude i kudikamo ubedljivijii. Tako, ako se za neki trijumf u gostima može reći „samo 2:1“, onda je to ovaj, ali pobedi se u zube ne gleda: Inđija Toyo Tires – Smederevo 1924 1:2 (1:2).

Iako su domaći bolje počeli meč i već u 6. minutu preko Dragana Radosavljevića poveli sa 1:0 u nastavku poluvremena Smederevci su bili ti koji su vodili glavnu reč.

Polako su preuzimali inicijativu i stezali obruč oko gola domaćina, da bi i u 25. minutu baš bivši igrač Inđije Stefan Stevanović proigrao Dimitrija Petronijevića, koji preciznim šutem iz prve, lopta je malo zakačila i prečku, izjednačuje rezultat.

Još se domaći nisu oporavili od šoka, jedva da je prošlo pet minuta, a gosti su poveli – strelac je bio Obradović. Iz drugog pokušaja, ne mnogo jakim šutem, ali taman koliko je trebalo, pogodio je malu mrežu, uhvativši golmana Inđije u raskoraku.

Mogao je Stefan Stevanović da uveća prednost Smedereva kada je pobegao odbrani domaćih  i izašao sam ispred golmana, ali je ovoga puta čuvar mreže domaćina bio uspešniji.

Kaličanin, na golu Smedereva, takođe je bio na iskušenju, ali je sjajnom intervencijom sprečio domaće da izjednače u finišu poluvremena.

I u drugom poluvremenu Kaličanin je u dva navrata bio u prilici da spasava svoj tim. Prvo je šut Slaviše Stojanovića sa nekoliko metara nogom zaustavio, a zatim je na gol liniji izvukao loptu takođe posle uarca Stojanovića.

Imali su i Smederevci svoje prilike, i to velike, otuda i ona žal s početka što pobeda nije ubedljivija. U jednom momentu Nikola Jovanović je uzeo loptu domaćinima na njihovoj polovini i odlično proigrao Stevanovića, ali je golman domaćih bio uspešniji.

Ponovo je Stevanović mogao da reši meč, ali se opet tome j jednm isprečio golman Inđije, na odbijenu loptu naleteo je Obradović i kada su je već svi videli u mreži šutirao je preko gola.

Na kraju je to ipak bila velika radost smederevskih fudbalera, koju su podelili sa grupom navijača koji su ih ispratili i na ovom gostovanju.

Smederevo sada deli drugo mesto sa Tekstilcem, oba tima imaju po 25 bodova, ali ekipa iz Odžaka nešto bolju gol razliku.

Nema mnogo vremena za odmor, već u petak Smederevci gostuju ekipi Mladosti u Novom Sadu, pa onda u utorak igraju u Leskovcu

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!