Objavljen javni poziv za dodelu Svetosavske nagrade za 2023. godinu

8. novembar 2023 – Ministarstvo prosvete uputilo je danas javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu Svetosavske nagrade za 2023. godinu.

Svetosavska nagrada je priznanje koje se dodeljuje pojedincima i ustanovama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u Republici Srbiji u 2023. godini.

Za ovu nagradu mogu biti predloženi učenici osnovnih i srednjih škola, studenti svih nivoa studija, zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, školama sa domom učenika, visokoškolskim ustanovama i ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Mogu da budu predložene i ustanove obrazovanja i vaspitanja – predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, škole sa domom učenika, visokoškolske ustanove i ustanove učeničkog i studentskog standarda, kao i stručna društva i zajednice škola, autori stručnih i naučnih dela iz oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Predlog može da se odnosi i na ostale pojedince i institucije koji učestvuju u formalnom i neformalnom obrazovanju i svojim angažovanjem doprinose razvoju obrazovanja i vaspitanja (novinari, mediji, privredna društva, izdavačke organizacije, fondovi, zadužbine i drugi).

Javni poziv je otvoren do 8. decembra, a Svetosavske nagrade za 2023. godinu dodeliće ministar prosvete 27. januara 2024. godine.

Više o  ovom javnom pozivu pogledajte OVDE.

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!