Minibusevi za prevoz seoskog stanovništva, jedan ide i u Veliku Planu

7. novembar 2024 – Ministarstvo za brigu o selu dodelilo je sredstva za kupovinu 26 minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije, a među opštinama koje su izabrane na konkursu je i Velika Plana.

Minibusevi kupljeni ovim sredstvima služe za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. Na ovaj način stanovnicima sela omogućava se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

Komisija na čelu sa dekanom saobraćajnog fakulteta prof. dr Nebojšom Bojovićem i njegovim zamenikom, prodekanom za naučno – istraživački rad prof. dr Daliborom Pešićem, ocenjivala je 35 pristiglih prijava, a raspoloživa sredstva, uvećena u odnosu na prošlu i pretprošlu godinu na 182 miliona dinara, raspoređena su na najbolje rangirane jedinice lokalne samouprave.

Današnjom odlukom o dodeli novca za ove namene, ukupan broj jedinica lokalnih samouprava koje su za tri godine ovim programom snabdevene besplatnim prevozom za žitelje sela sa svojih teritorija, popeo se na 61. Na ovaj način, biće rešen problem prevoza za više od 400.000 stanovnika u oko 1.200 sela.

Čak 20 od ovih 26 opština kojima su danas dodeljena sredstva za kupovinu minibusa nije do sada imalo organizovan gradski i prigradski prevoz.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!