Apel Sektora za vanredne situacije – građani, obazrivo sa grejnim telima

7. novembra 2023 – Požari u stambenim objektima najčešće su uzrokovani lјudskim faktorom, nepažnjom i nemarom, zbog čega iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije apeluju na građane da budu odgovorni, da ne ostavlјaju električne uređaje upalјene bez nadzora, kao i da budu obazrivi prilikom rukovanja pećima na čvrsta goriva.

Najčešći uzroci požara u stambenim objektima neispravne ili preopterećene elektroinstalacije, neispravni ili uklјučeni električni uređaji bez nadzora.

Apelujemo na sugrađane da budu odgovorni i da prilikom napuštanja stana provere da li su isklјučili električne uređaje, posebno punjače mobilnih telefona i klima uređaje, navodi se u saopštenju, uz napomenu da pred početak i tokom trajanja grejne sezone građani treba da provere da li su dimnjaci i ložišta očišćeni. Treba takođe da budu obazrivi prilikom rukovanja pećima na čvrsta goriva, da ne ostavlјaju bez nadzora grejalice i druga grejna tela, ali i da vode računa da se u njihovoj blizini ne nalaze zapalјivi materijali.

U slučaju požara građani treba odmah da pozovu vatrogasce-spasioce na broj 193.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!