Kena prvi na listi SNS među kandidatima za poslanike iz Podunavskog okruga

4. novembar 2023 – Republička izborna komisija juče je proglasila listu kandidata za poslanike Srpske napredne stranke. Među 250 imena nalazi se i šest predstavnika Podunavskog okruga, a „najbolje plasiran“ je Radoslav Milojičić Kena, na 46. mestu, nekadašnji prvi čovek Smederevske Palanke, poslanik Demokratske stranke u Narodnoj skupštini od 2016. do 2020, šef izbornog štaba DS-a na izborima 2020, iz te stranke isključen avgusta iste godine, da bi 2022 postao predsednik Srpske levice.

Pored narečenog Kene, Podunavski okrug na listi SNS listi ima još jednog predstavnika iz Palanke, tačnije takođe iz Glibovca, to je Tatjana Petrović Stojković, diplomirani defektolog, na 135. mestu.

Veliku Planu među kandidatima za poslanike SNS-a zastupa Dušan Marić, novinar, aktuelni predsednik Skupštine opštine u Plani, na 71. mestu.

Smederevo ima tri kandidata, Katarinu Stojanović, diplomiranog inženjera, na 95, Olgicu Obradović, direktorku lokalnog Doma zdravlja, na 183. i Dragoljuba Bracu Martića, direktora smederevskog Centra za kulturu, na 197. mestu liste.

Primetno je da je spisak kandidata za poslenike SNS-a iz Podunavskog okruga, u odnosu na listu za izbore 2022, „kraći“ za jedno ime, tada je, naime, bilo sedmoro njih na listi. Tu su neka nova imena, iz Glibovca, počev od Kene, a prof. dr Dejan Ilić, recimo, koji je sa osmog mesta na tadašnjoj listi i izabran za poslanika, više nije tu. Nema ni Rodoljuba Stanimirovića iz Azanje, baš kao ni Smederevca Dejana Stošića, koji nisu 2022. prošli za poslanike. Sa spiska je, logično posle svega što se izdešavalo, „ispao“ i Dragan Šormaz.

Katarina Stojanović i Olgica Obradović su popravile svoje pozicije u odnosu na listu iz 2022, prva je tada bila 209, a druga na 204. mestu.

Što se Kovina tiče, ponovo je kandidatkinja Violeta Ocokoljić, diplomirani turizmolog, ona je na 163. mestu. Na izborima 2022. bila je nešto više na listi, na 139. mestu.

Kompletnu listu kandidata za narodne poslenike možete da vidite ovde:

Foto: privatna arhiva, FB

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!