Radinčanke ubedljive protiv dosadašnjeg lidera na tabeli

SMEDEREVO, 29. oktobar 2023 – Derbi 4. kola prvenstva Prve lige, duel do sada dve neporažene ekipe, pripao je sinoć rukometašicama iz Radinca, koje su ubedljivo savladale gošće iz Petrovca na Mlavi: Mladi radnik – Sloga 38:25 (21:16).

Sve do 23 minuta ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda su učenice novog trenera Milice Petrović serijom od 5:0 napravile značajniju prednost do odlaska ma odmor.

U tom periodu precizne su bile kružni napadač Anđela Filipović (5 golova) i Nikolina Stojanović (7), ispostaviće se na kraju najbolja akterka meča.

Drugi deo susreta domaće rukometašice počele su u još jačem ritmu, pa su u 41. minutu razliku podigle na 9 golova viška.

Razbranila se i mlada Teodora Anđelović, a pružila se prilika da Petrovićeva da priliku pruži i mlađim snagama sa do sada manjom minutažom. Prve pogotke su tako upisale su Lena Marković (2) i Isidora Anđelović (1). Domaće rukometašice su tada pogotkom Anđele Kojić (3) otišle na čak 12 golova prednosti.

Vredan pomena je podatak da su se sve Radinčanke upisale u listu strelaca, osim jedne od najmlađih, Anastasije Kostić. Koja je u poslednjim sekundama meča nije realizovala sedmerac, što nije umanjilo slavlje rukometašica Mladog radnika.

Radinčanke će u sredu, od 20 i 30, u Dvorani Smederevo, dočekati ekipu Đerdapa iz Kladova u zaostalom susretu iz drugog kola.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!