Konkurs za osposoblјavanje za obavlјanje vatrogasno-spasilačkih poslova

26. oktobar 2023 –Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je danas konkurs za 300 polaznika za stručno osposoblјavanje za obavlјanje vatrogasno-spasilačkih poslova, među njima i za pet u Smederevu i po dva u Smederevskoj Palanci i Kovinu.

Rok za predaju dokumenata je zaklјučno sa 10. novembrom.

Kandidati su u obavezi da ispune posebne kriterijume i uspešno prođu proces selekcije, koji čini: lekarski pregledi, psihološka selekcija, provera bazično-motoričkog statusa i intervju.

Svaki pojedinačni deo procesa selekcije je eliminacioni za kandidate koji ne zadovolјe utvrđene kriterijume.

Obaveštavanje kandidata o datumu i mestu obavlјanja lekarskih pregleda, psihološke selekcije, provere bazično-motoričkog statusa i intervjua vrši se najkasnije sedam dana pre njihovog početka.

Polaznik koji uspešno završi Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstva dobija uverenje i stiče mogućnost zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima.

Polaznik koji uspešno završi Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica radni odnos zasniva u svojstvu pripravnika u vatrogasno-spasilačkoj jedinici, uz dužnost da najmanje pet godina ostane na radu u Ministarstvu, ili da nadoknadi stvarne troškove stručnog osposoblјavanja.

Detalje konkursa možete da vidite OVDE.

Foto/ilustracija: podunavlje.info

 

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!