Kritična masa: Saobraćajnu infrastrukturu prilagoditi pešacima i biciklistima

SMEDEREVO, 23. oktobar 2023 – U organizaciji udruženja građana Urbano Zeleno, juče je u Smederevu održana biciklistička vožnja gradom pod nazivom „Kritična masa“. Ova vrsta vožnje predstavlja promociju biciklizma u gradskim uslovima i apel lokalnoj samoupravi da saobraćajnu infrastrukturu prilagodi ranjivijim učesnicima u saobraćaju, pešacima i biciklistima.

Građani Smedereva se, kako navode organizatori, suočavaju sa velikim problemima po pitanju bezbednosti saobraćaja i njegove efikasnosti, zagađenosti vazduha i zauzeća javnih površina od strane motornih vozila. Zato je transformacija saobraćaja u ovom gradu nešto za šta se učesnici „Kritične mase“ zalažu.

Inače, po veoma lepim vremenskim prilikama za bicikliranje, ljubitelji biciklizma provozali su se ulicama grada i pokazali da su građani, koji žele promene u saobraćajnoj politici i koji žele biciklističku infrastrukturu, prisutni i spremni da delaju, a nova „Kritična masa“ biće održana za dve nedelje, navode u saopštenju organizatori.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!