Sudiji Delibašiću posmatrač dao slabu ocenu zbog „značajnih previda“

SMEDEREVO, 17. oktobar 2023 – Da Smederevci nisu umislili da su oštećeni odlukama sudije na nedeljnom susretu sa OFK Beogradom potvrdila je i ocena zvaničnog posmatrača ovog susreta Zorana Šipčića. Suđenje Marka Delibašića ocenio je nezadovoljavajućim.

Detalj koji bi mogao da košta sudiju iz Vrbasa odigrao se u 28. minutu kada je Nikola Mituljikić pao u kaznenom prostoru Smedereva, a čini se da nije bilo kontakta sa Petrom Panićem. Tako je i u izveštaju kontrolora zavedeno da je jedanaesterac dosuđen bez razloga, odnosno pozajmljeni fudbaler Zvezde je prevario arbitra, prenosi Sport klub.

Delibašić je, podsetimo, u prošloj sezoni vodio superligaške meče i posmatrači takođe nisu bilo oduševljeni njegovom arbitražom, pa  je ove „spao“ na Prvu ligu. U sezoni  2022/2023 na 6 superligaških mečeva, koliko mu je dodeljeno, dosudio je isto toliko penala, na dve utakmice po dva, na mečevima Radnički 1923 – Novi Pazar i Voždovac – Spartak, a neki od njih su bili pod lupom posmatrača i ocenjeni kao problematični.

Sada će Delibašić, po svemu sudeći, na pauzu, ali od toga Smederevo nema ništa.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!