U nedelju, 15. oktobra, besplatni preventivni pregledi u domovima zdravlja

13. oktobar 2023 – U oko 150 zdravstvenih ustanova širom Srbije, a među njima su i one u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani i Kovinu, u nedelju 15. oktobra od 8 do 16 sati biće organizovani preventivni pregledi. Ovo su mesta i raspored:

Preventivni pregledi će se obaviti u Domu zdravlja Smederevo i Opštoj bolnici “Sveti Luka“. U Domu zdravlja biće to u prostorijama službe za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika – prizemlje opšte medicine u ordinaciji broj 16.

Što se Palanke tiče, tamo napominju da je za obavlјanje ovih preventivnih pregleda potrebno da najpre dobije odgovarajući uput od lekara opšte medicine ili ginekologa u Domu zdravlјa Smederevska Palanka, a pregledi će biti obavljeni u laboratoriji Doma zdravlјa Smederevska Palanka u „Rudnik“ zgradi (PSA test) i Službi rendgen dijagnostike Opšte bolnice „Stefan Visoki“ (ultrazvuk dojke).

Lekari opšte medicine davaće upute počev od danas, a uput možete dobiti u petak, subotu i nedelјu. U nedelјu uputi će se izdavati u Službi za zaštitu zdravlјa odraslog stanovništva Doma zdravlјa Smederevska Palanka, u centralnoj zgradi, u ulici Kneza Miloša broj 4.

Isto važi iz ginekološke preglede, gGinekolozi Doma zdravlјa će raditi i u nedelјu od 8 do 16 sati kako bi mogli da izdaju upute zainteresovanima.

U nedelјu 15. 10. 2023. godine u prostorijama Doma zdravlјa “Dr Milan – Bane Đorđević“ u Velikoj Plani, takođe u u vremenu od 8 do 16 časova, obavlјaće se preventivni pregledi: ultrazvuk dojke za žene starije od 40 godina i PSA (prostata specifični antigen) za muškarce starije od 49 godina. Uzorkovanje krvi za PSA će se vršiti do 14 časova.

I ovde pacijenti moraju da imaju uput izabranog lekara koji mogu uzeti u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih, a ovo važi i za neosigurana lica.

U Kovinu ultrazvučni pregled dojki obavljaće u vremenu od 8 do 16 časova u Centru za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku Doma zdravlјa Kovin. Uslov za obavlјanje pregleda je da je žena starija od 40 godina života.

I ovde je za muškarce organizovan PSA test – uzorkovanje (vađenje) krvi, ali u vremenu od 7 do 9 časova u laboratoriji Doma zdravlјa Kovin, muškarcima starijim od 49 godina života.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!