Ponovo poraz i ponovo tri gola u mreži Smederevaca

SMEDEREVO, 10. avgust 2019 – Ni u drugom susretu u novoj prvoligaškoj sezoni fudbaleri Smedereva nisu stigli do bodova, ovoga puta čak ni do gola. Sasvim zasluženo, na stadionu kraj Dunava savladali su ih ubedljivo gosti iz Lazarevca: Smederevo – Kolubara 0:3.

Već u 12. minutu, u prvom ozbiljnijem napadu gostiju, nakon centaršuta Kočića Đenić je glavom, lako, neometan, pogodio donji desni ugao gola Smederevaca. Ovde treba reći da je pre toga na travi, posle jednog duela, povređen ostao da leži Matijević, ali gosti nisu izbacili loptu van terena nego su nastavili akciju i stigli do vođstva. Samo dva minuta kasnije gosti su duplirali prednost, a kardinalno je pogrešio Đaković, kada je praktično dodao loptu Osmanu, ovaj je krenuo sam, sustigao ga je Lazar Marković kada je već ušao u šesnaestrerac. Nakon kontakta, sudija je odmah pokazao na belu tačku. Siguran izvođač penala bio je Đenić i ponovo se upisao u listu strelaca. O tome kako i koliko su gosti bili nadmoćni može da kaže i detalj iz 30. minuta, kada je Radojević „kiflom“ sa dvadesetak metara pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa.

Do kraja poluvremena mogli su i Smederevci da smanje prednost Lazarevčana, najzad su neposredno pre odlaska na odmor stvorili šansu, ali Jovković nije uspeo da smesti loptu u mrežu.

Sve je rešeno u desetom minutu nastavka, kada je posle kornera Đenić izmakao pažnji svojih čuvara i nonšalantno glavom pogodio mrežu iza Trifunovića.

Oklopnici su mogli do počasnog gola, ali Stojanović, Đorđević i Matijević nisu uspeli da savladaju sigurnog Rnića.

Što se gostiju tiče, vredan pomena je i sjajan udarac Kočića sa ivice kaznenog prostora i pogodio prečku, a lopta se potom odbila od linije u polje.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!