Jovan Beč podneo ostavku na funkciju gradonačelnika Smedereva

SMEDEREVO, 28. septembar 2023 – Jovan Beč, dosadašnji gradonačelnik Smedereva, podneo je danas na pisarnici Gradske uprave ostavku na tu funkciju. Beč je to potvrdio za portal podunavlje.info, ali nije želeo da daje nikakvu izjavu niti da objašnjava svoj postupak.

Ovo je, po svemu sudeći, posledica sinoćne najave Aleksandra Vučića da će izbori biti održani moguće već 17. decembra, a da bi bili i na nivou lokalnih samouprava neophodno je da se gradonačelnici i predsednici opština povuku sa funkcija podnošenjem ostavki.

O ostavci gradonačelnika treba da se izjasne i odbornici Skupštine grada Smedereva, a do tada će on biti u tehničkom mandatu. Zakonski rok za sazivanje sednice lokalnog parlamenta je 30 dana od dana podnošenja ostavke, a ukoliko se skupština ne sastane u tom roku Vlada Srbije imenuje privremeni organ i raspisuje lokalne izbore.

Jovan Beč je, podsećamo, bio prvi čovek Smedereva tri godine –  21. avgusta 2020. godine izabran je odlukom većine odbornika Gradske skupštine. Do tada je bio direktor JKP „Parking servis” i jedan od poverenika lokalnog SNS-a.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!