I Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana, podneo ostavku

VELIKA PLANA, 28. septembar 2023 – Igor Matković, predsednik Opštine Velika Plana, podneo je danas ostavku na tu funkciju. On je za podunavlje.info potvrdio da je jutros kod notara overio dokument kojim podnosi ostavku i predao ga na pisarnici Opštinske uprave.

Ni Matković, baš kao ni Jovan Beč, nije želeo da da ma kakvu izjavu niti da komentariše svoj postupak, pa je i to, po svemu sudeći, posledica sinoćne najave Aleksandra Vučića da će izbori biti održani moguće već 17. Decembra. Da bi bili održani i na nivou lokalnih samouprava neophodno je da se gradonačelnici i predsednici opština povuku sa svoji mesta podnošenjem ostavki.

Igor Matković je rođen 1977. godine u Smederevskoj Palanci. Osnovnu školu je završio u Lozoviku, a Gimnaziju u Velikoj Plani. Svoju poslovnu karijeru započeo je radeći kao menadžer u privrednom društvu „Zeleni butik“. Od 2012. do 2014. godine obavlјao je funkciju predsednika Skupštine opštine Velika Plana. Uporedo je  obavlјao i funkciju predsednika Saveta mesne zajednice Lozovik sve do avgusta 2015. godine kada postaje predsednik opštine Velika Plana.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!