Smederevskim veslačima 8 medalja na državnom prvenstvu na Adi Ciganliji

SMEDEREVO, 26. septembar 2003 –  Veslači Smedereva osvojili su osam medalja na državnom prvenstvu koje je održano na Adi Ciganliji tokom vikenda. U Smederevo su se, sa takmičenja na kome je nastupilo 350 posada i 600 veslača, vratili sa šest srebrnih i dve bronzane medalje.

Srebrnim odličjima okitili su se Milica Mladenović u skifu za juniorke, juniorski i kadetski dvojac u sastavu Pavle Stojnić i Jovan Marinković, pionirski četverac skul (Marko Marinković, Vukašin Rvović, Matija Marković i Jovan Krivokapić). Milica Mladenović i Milka Zdjelar bile su druge u finalu dubl skula, a Milica i u skifu za seniorke, kao i kadetski četverac u sastavu Pavle Stojnić, Jovan Marinković, Matija Mratinković i Mihailo Stojanović. Aleksandar Filipović je bio treći u skifu za seniore i u dublu sa Lazarom Živanovićem.

Broj osvojenih medalja mogao je da bude veći, kažu iz kluba, da zbog zdravstvenih problema Lazar Živanović nije morao da propusti trke u skifu i dublu za juniore u kojima je bio favorit za najviši plasman. Izostao je, takođe, i Đorđe Rapajić u skifu za kadete u kome je bio jedan od pretendenata za zlatno odličje. Na korak od medalje zastale su kadetkinje u četverac skulu u kome su veslale Teodora Radulović, Anđelija Perović, Tara Božinović i Iskra Milosavljević.

Inače, na prvenstvu je najbrojniji i, ispostavilo se, i najuspešniji bio VK Partizan. Veslači Partizana su u 13 od 19 trka koje su se bodovale za prvenstvo osvojili zlatne medalje

Foto: Veslački savez Srbije

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!