Ministarka Vujović u Lozoviku – Počelo uklanjanje divlje deponije

VELIKA PLANA,  26. septembar 2003 – Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas u Lozoviku početku radova na uklanjanju divlјe deponije, na kojoj se čak dve decenije nepravilno odlagao komunalni i građevinski otpad.

Deponija se prostire na parcelama koje premašuju jedan hektar, a u čišćenje ovog smetlišta država je uložila više od 12 miliona dinara.

„Građani su na ovaj problem skrenuli pažnju rukovodstvu opštine, opština je kandidovala projekat, a Ministarstvo koje vodim je obezbedilo sredstva i danas zajedno rešavamo problem. Lokacija koju čistimo jedna je od ukupno 170 koliko će ih ove godine biti očišćeno uz podršku Ministarstva, u 30 lokalnih samouprava. To znači da će naš rezultat tokom tri godine biti 900 očišćenih divljih deponija širom Srbije“, rekla je Vujović.

Najavila je i da očekuje početak radova na zameni dotrajalog kotla na ugalj i drva kotlom na ekološki prihvatljiviji energent u Osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ u Donjoj Livadici i pozvala lokalno rukovodstvo da prate i kandiduju projekte na konkursima Ministarstva.

Informacija i foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!