Gubili na poluvremenu, do sva tri boda stigli u sudijskoj nadoknadi vremena

SMEDEREVO, 23 septembar 2023 – Fudbaleri Smedereva su danas savladali Radnički sa Novog Beograda. Nakon što su poluvreme dočekali sa rezultatskim zaostatkom, Smederevci su se prenuli, a do bodova su došli u poslednji čas, u nadoknadi: Smederevo 1924 – Radnički NB 2:1 (0:1).

Od početka utakmice domaći su imali prividnu ali jalovu inicijativu, bez ijedne izgledne prilike.

S druge strane, učenici bivšeg oklopnika Dejana Rađenovića dobrom organizacijom su zatvorili prilaze svom golu i mirnom i staloženom igrom polako ali sigurno osvajali teren.

Posle pola časa, i iz takve igre ipak su stigli do vođstva. Krapuhin je primorao golmana Kaličanina da izbaci loptu u korner, a kada je udarac iz ugla izveden, na ivici peterca, neometan ni od koga, loptu je dočekao tamnoputi Adeorunmu i loptu glavom smestio u mrežu domaćih.

U nastavku – potpuno druga priča. Zaigrali su domaći mnogo bolje i bilo je pitanje kada i kako će stići do izjednačenja, a to se ubrzo i dogodilo i to akcijom kao iz fudbalskih udžbenika.

Pokretljivi Nikola Jovanović je uposlio Dimitrijevića, on je sa desne strane ubacio u šesnaesterac Radničkog idealnu loptu na koju je natrčao novajlija Dragutinović i udarcem glavom pogodio dalji ugao nemoćnog golmana gostiju.

Ulaskom Stevanovića još više je živnula igra Smederevaca. Na pas Ilića, u 71. minutu, Stevanović je izbio sam pred golmana Radničkog, ali je ovaj padom u noge uspeo da odbije loptu, koju je Ilić potom poslao iznad prečke.

Imali su domaći inicijativu i šanse, a onda gosti umalo, posle jedne kontre, nisu stigli do novog pogotka. U želji da izbije loptu ispred strelca vodećeg gola za Novobeograđane Aleksa Jovanović je u 82. minutu uputio neugodan udarac ka svom golu. Kaličanin je sprečio najgore izbacivši loptu u korner.

Odmah nakon toga, Stevanović je bio brži od rivala, uputio oštru loptu paralelno sa gol linijom, ali je Dragutinović bio kratak da se po drugi put upiše u strelce.

Silni protesti domaćih navijača usledili su u 86. minutu, kada su smatrali da je sudija trebalo da dosudi penal za Smederevo. Umesto toga on je nekoliko trenutaka kasnije pokazao crveni karton domaćem treneru Mićoviću.

I onda, kada je već izgledalo da će svi napori Smederevaca da stignu do pobede ostati bez rezultata, u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena Nikola Jovanović je pogodio stativu a odbitak je Pirgić sproveo u mrežu za veliku radost domaćih fudbalere i publike na stadionu kraj Dunava.

Smederevo sa ova tri boda sada ih ima 14 i izbilo je na treću poziciju na tabeli. Ispred je u ovom delu prvenstva neprikosnoveni OFK Beograd, sa 22, na drugom mestu je Tekstilac iz Odžaka sa bodom više od Smedereva.

U Prvoj ligi se u sredu igra vanredno kolo, ali će Smederevo preskočiti susret sa Dubočicom koja je trebalo da mu bude domaćin. Razlog: stadion Dubočice se priprema za domaćinstvo Čukaričkom u drugoj rundi Lige konferencije UEFA.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!