Pritvoren pod sumnjom da je pijan vređao čoveka i pretio mu nožem

SMEDEREVO, 21. septembar 2023 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, osumnjičenom D. M. (59) određen je pritvor u trajanju od 30 dana. On se sumnjiči da je 18. septembra, u ranim popodnevnim satima, u centru sela Radinac, u vidno alkoholisanom stanju, najpre verbalno pretio i vređao čoveka sa kojim od ranije imao neraščišćene imovinske odnose, a zatim izvadio i veći kuhinjski nož koji mu je bio za pojasom i kojim je zamahivao u njegovom pravcu.

Nakon što je ovaj uspeo da pobegne, D. M. se udalјio sa lica mesta, ali je ubrzo pronađen i identifikovan od strane policijskih službenika, nakon čega mu je po nalogu javnog tužioca najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

U dosadašnjem toku postupka je utvrđeno da je osumnjičeni imao 2,00 promila alkohola u organizmu.

Krivično delo nasilničko ponašanje čini svako ko grubim vređanjem ili zlostavlјanjem drugog, vršenjem nasilјa prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir, a za konkretan oblik navedenog krivičnog dela je zaprećena kazna zatvora do tri godine, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!