Futsal: Srbija tri puta vodila, pa ipak Belgijanci odneli bod iz Smedereva

SMEDEREVO, 20. septembar 2023 – Futsal reprezentacija Srbije nije uspela da savlada Belgiju u drugoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne godine u Uzbekistanu. Pred bezmalo 2.000 gledalaca u Smederevu srpski futsaleri su sa Begijancima igrali 3:3 (2:2).

Za razliku od meča sa Ukrajinom, kada je Belgija doživela rezultatski debakl, u ovoj utakmici su od početka krenuli otvorenog garda. Već u prvom minutu, gotovo sa polovine terena, Rahu je  šutirao, a lopta je očešala prečku srpskog gola. U sledećem isti igrač je primorao golmana Vulića da loptu izbaci u korner.

Trgnuli su se potom naši reprezentativci i pripretili preko Lazarevića, ali je i golman gostiju bio na visini zadatka.

Prošla su dva minuta kada je Smederevac Jovan Lazarević konačno uspeo, na povratnu loptu Marinkovića, snažnim udarcem pogodio je dalji ugao gola Belgijanaca.

Nisu se predavali gosti pa je najpre Rakić izblokirao Oudija, a onda je, nakon nedosuđenog prekršaja nad Lazarevićem, Ahmet Sabati smestio loptu u gornji ugao gola Srbije.

Ljubimac domaćih navijača, Jovan Lazarević je nakon uigrane varijante sa Rajčevićem, još jednom silovitim šutem izazvao erupciju oduševljena pogodivši protivničku mrežu.

Radost orlova nije dugo trajala, posle Vulićeve intervencije van golmanskog prostora lopta je došla do Žislandijia, koji je pogodio nebranjeni srpski gol.

Mogao je Lazarević do het-trika, njemu je dato da izvede penal, ali je rezervni golman Belgije bio uspešniji.

U nastavku su gosti, kao i na startu susreta, počeli ofanzivno, pa  je Žislandi, uz odbranu Vulića, pogodio stativu.

Uzvratio je Vasić atraktivnim makazicama, ali je lopta otišla preko gola, a onda su izgledne prilike imali Matijević i Rosić.

Strahinja Petrov je, posle šuta pored stative i promašenog zicera sa pola metra, konačno uspeo snažnim udarcem da pogodi mrežu belgijskog golmana i podigne publiku na noge.

Izgledalo je tada da Srbija ide ka pobedi, da će osvojiti tri važna boda, ali nije bilo tako. Zaigrali su gosti sa golmanom u polju i nešto malo više od minuta pre kraja susreta su izjednačili. Posle očigledno uvežbane kombinacije Žislandi  je šutirao gotovo s polovine terena, iznenadio Vulića i lopta je završila u golu iza njegovih leđa.

Čak su i u preostalom minutu Belgijanci igrali bez golmana, sa igračem više u polju, pa su srpska reprezentacija i publika strepeli da poslednjeg zvuka sirene. Ostalo je ipak 3:3.

Svoje razočarenje nakon remija u Smederevu nije krio najbolji akter u redovima našeg tima Jovan Lazarević.

– Ispustili smo priliku da pobedom napravimo krupan korak ka Uzbekistanu, jer su Poljaci neočekivano savladali Ukrajinu. Zahvalio bih se mojim Smederevcima, prijateljima i porodici na velikoj podršci. Ne bih komentarisao nedosuđeni prekršaj nadamnom, kada su Belgijanci prvi put izjednačili. Ostaje veliki žal što nisam realizovao penal. U sledećem okupljanju nadam se da ćemo biti mnogo uspešniji – rekao je Lazarević nakon utakmice.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!