Marjanović novi prvi čovek organizacije smederevskih fudbalskih sudija

SMEDEREVO, 20. septembar 2023 – Na vanrednoj skupštini Stručno strukovne organizacije fudbalskih sudija Smedereva došlo je do promene na čelu. Zbog privatnih i porodičnih obaveza dosadašnji predsednik Radomir Ranković podneo je ostavku, koju je skupština usvojila. Umesto njega na funkciju predsednika organizacije smederevskih sudija jednoglasno je izabran Milovan Marjanović Batica, dugogodišnji savezni sudija.

– Prihvatio sam se ovog nimalo zahvalnog posla, pa ću uz pomoć Izvršnog odbora, u koji je takođe izabrano nekoliko novih članova, pokušati da podignem autoritet sudijske organizacije na viši nivo. Nekada smo, pored sudija u Super i Prvoj ligi, imali osmoricu Smederevaca u Srpskoj ligi. Danas je tu situacija poražavajuća, jer samo jedan sudi u trećem stepenu takmičenja. Organizovaćemo više seminara i predavanja kako bismo edukovali i iznedrili sudije koje će u dogledno vreme stići do viših rangova takmičenja – najavljuje Marjanović.

Do kraja godine, prema njegovim rečima, biće organizovan kurs za nove sudije, za koji se prijavilo već desetak kandidata, a isto će biti održano bar dva puta naredne godine. Vrata sudijske organizacije su, kako kaže, za sve dobronamernike širom otvorena. Veruje da će iz kvantiteta vremenom proizaći i veći broj kvalitetnih delilaca pravde, da neki od njih mogu da stignu i do najvišeg stepena takmičenja.

Inače, Marjanović je nešto ranije izabran za generalnog sekretara KMF Smederevo, a obavlja i dužnost delegata u Prvoj futsal ligi Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!