Kovinac zadžan zbog nasilničkog ponašanja prema maloletnicima

SMEDEREVO/KOVIN, 20. septembar 2023 – Po nalogu javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zadržan je P. Đ. (36) iz Kovina. Nјemu se na teret stavlјa da je svojim vozilom preprečio put B. N. (16), A. D. (15), Z. S. (16) i S. S. (14) i počeo verbalno da ih napada i upućuje uvrede, a potom je drvenom palicom udario po leđima B. N, a A. D u predelu grudi.

On je potom seo u automobil i nasilnom vožnjom, velikom brzinom se približio maloletnim licima, ali su oni uspeli da se sklone i izbegnu udarac.

Od njega je oduzeto motorno vozilo i nakon ispitivanja oštećenih i svedoka biće podnet optužni predlog Osnovnom sudu u Smederevu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio nasilničko ponašanje prema maloletnim licima.

Za krivično delo nasilničko ponašanje, koje čini onaj ko zlostavlјanjem drugog, vršenjem nasilјa prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir, i pritom drugom nanese laku telesnu povredu, kazniće se zatvorom od 6 meseci do 5 godina, navodi se u današnjem saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!