Remi bez golova na Ubu, bodom mogu da budu zadovoljni i jedni i drugi

UB, 18. septembar 2023 – Jedinstvo i Smederevo odigrali su nerešeno u današnjoj utakmici, poslednjoj u sedmom kolu prvenstva Prve lige. Moglo bi se reći da je svaka od ekipa imala po poluvreme, ali nijedan od rivala to nije krunisao makar jednim golom. Smederevci su tako nastavili niz mečeva bez poraza, a Ubljani su, posle problematičnog starta u ovoj sezoni, došli  do osmog boda u prvenstvu.

Na odlično pripremljenom terenu u pravoj fudbalskoj atmosferi proteklo je prvo poluvreme u kome su prvo Smederevci pripretili preko Dimitrijevića, dok je šut Miladinovića zaustavilo Kaličanin.

Domaći su uglavnom pokušavali preko tamnoputog Zubairua, ali su Panić i mladi Aleksa Jovanović, koji menja povređenog Kostića, uspešno odolevali.

U 34. minutu David Ivić je odlično šutirao sa 20 metara, ali pravo u dobro postavljenog Jovanovića, kapitena domaćih na golu.

Drugo poluvreme počelo je trostrukom izmenom u Smederevu; Stojkovića, Ivića i Stevanovića zamenili su Ilić, Dragutinović i Nikola Jovanović.

Domaći su preuzeli inicijativu i već u 55. minutu Lazar Kaličanin sjajnom reakcijom nogom sprečava domaće da povedu. Nastavili su fudbaleri jedinstva sa napadima, Zubirau je šutirao iskosa sa desne strane, ali je Kaličanin paradom sprečio najgore po svoj tim.

Pokušao je potom rezervista Smedereva Pirgić,  a njegov udarac je završio preko gola.

Danilo Miladinović se odlično probio po desnoj strani i šutirao, ali je lopta prošla iznad Kaličaninovog gola.

Kada se sve sabere i oduzme, po bod svakoj ekipi je realan ishod.

Smederevci su četvrti na tabeli sa 11 bodova, koliko ima i Inđija na poziciji niže, samo sa lošijom gol razlikom. Na čelu tabele je neprikosnoven OFK Beograd sa 19  bodova, sa šest pobeda i samo jednim nerešenim rezultatom i impresivnim gol količnikom od +18.

U narednom kolu, u subotu u Smederevo dolazi Radnički sa Novog Beograda.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!