Dve medalje za smederevske jedriličare na Međunarodnoj ohridskoj regati

OHRID/SMEDEREVO, 18. septembar 2023 – Smederevski jedriličari ostvarili su odličan rezultat na tradicionalnoj Međunarodnoj ohridskoj regati, održanoj proteklog vikenda na Ohridskom jezeru, osvojivši zlatnu i srebrnu medalju u klasi 470.

Miloš i Dragan Ilić iz Brodarskog kluba Metalac Smederevo bili su najbolji tokom dvodnevnog takmičenja u klasi 470 i njima je zasluženo pripala zlatna medalja. Srebro je osvojila mešovita posada  palićkog i smederevskog kluba, koju su činili Danilo Bešić i Nikola Pavić. Četvrto mesto u istoj klasi osvojila je dvočlana posada veterana iz Jedriličarskog kluba Smederevo.

U najbrojnijoj klasi Optimist, u kojoj se nadmeću najmlađi jedriličari, solidne rezultate ostvarili su Vladimir Milošević (BK Metalac), Elena Paunović (JK Smederevo), Danka Stanojević (BK Metalac), Andrej Dinić (BK Metalac), Lena Tasković (JK Smederevo) i Filip Đorđević (BK Metalac).

Međunarodna jedriličarska regata na Ohridskom jezeru ove godine je okupila više od 50 takmičara iz Poljske, Bugarske, Srbije i Makedonije.

Foto: G. Paunović

Skorašnji članci

error: Content is protected !!